Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

8.7.2018 Vuoden kokemuksia yrittäjyydestä

 

Harvakseltaan kun tänne kirjoittaa, niin huomaa, että onhan tässä jotain tapahtunutkin. Olen tässä saanut tehdä tuttavuutta  ennen kaikkea "ruohonjuuri" -tason yritysten kanssa:  kolme (3) EW -asiakasta ja neljä (4) yrityskummi -asiakasta. Kaiki nämä vahvistavat kokemusta siitä, että yrittäjyyden alkutaival on kivinen. Yrittäjää vie eteenpäin luja halu ja tahto, mutta ongelmina on useat (turhat) yrityksen pyörittämiseen liittyvät yksityiskodat, joita yrittäjä ei tule ajatelleeksi tai ei jaksa huomioida.

 

SIKSI "yrittäjien ystävillä" on vielä paljon tehtävää ja hyville tukihenkilöille on kysyntää. Auttaminen on kuitenkin aina myös kaksisuuntainen asia: Pitää olla osaamista, mitä tarjotaan ja sitten, mikä tärkeintä, yrittäjillä pitää olla kyky ja tahto hakea apua.

 

Hyvää kesää 2018 toivottaen!

 

8.11.2017 Yritysrahoituksen uudet tuulet

*

 

6.6.2017 Innovaatiosetelillä kehitykseen vauhtia:

  • TEKES:n Innovaatioseteli on rahoitus pienelle tai keskisuurelle yritykselle liiketoiminnan kasvuun. 5000 euron arvoisella innovaatiosetelillä mikro- tai pk-yritys voi ostaa itse valitsemiaan asiantuntijapalveluja synnyttääkseen uusia tuotteita ja palveluja, joilla on kansainvälistä potentiaalia. 

 

Hyvän hallituksen jäsenen (HHJ) -pätevyys:

  • Kevään HHJ kurssilta sain todistuksen nyt perjantaina 28.4. Nyt vielä käyn tenttimässä HHJ tutkintoon liittyvän lopputentin kesän jälkeen ja hyvän hallituksen jäsenen muodollinen pätevyys on todistettu.  Käytännön näyttötöitähän tässä on tullut tehtyä jo useammassakin yrityksessä menneiden vuosien aikana.

 

Early Warning koulutus ja palvelu:

  • Early Warning konsultoinnin tavoitteena on tunnistaa elinkelpoisen yrityksen kehittämistapeet. Hinta yritykselle 120 €. 
  • Sahia osallistui marras-joulukuussa 2016 Yleisen Teollisuusliiton järjestämään Erityisneuvonta- ja Uudistajavastaavien koulutukseen. Tämä koulutus oli ensimmäinen Itä-Suomen alueella toimivien yrityskonsulttien erityiskoulutus. Koulutuksen jälkeen itse erityisneuvonta käynnistynee tammikuun 2017 loppuun mennessä.

 

Sahian sijoitukset:

  • Sahia Consulting Ltd on vuoden 2016 alussa lähtenyt osakkaaksi 25 %:n osuudella mikkeliläiseen start-up yritykseen